Climatizare

Climatizare
– Montaj/Instalare Aparat de Aer Conditionat
– Igienizare Aer Conditionat
– Incarcare/completare cu agent frigorific a aparetelor de aer conditionat
– Reparatii frigidere casnice, combine, lazi frigorifice
Cere oferta

Producerea frigului artificial are la baza absorbtia de caldura de la corpurile (spatiile) ce trebuiesc racite, cu ajutorul unor fluide, denumite agenti frigorifici si transmiterea acestei calduri mediului inconjurator.

Montaj – Instalare Aparatului de Aer Conditionat,
– tip split de perete
√ 9000 BTU, 12000 BTU, 18000 BTU

– tip tavan/podea
√ mai mai de 18000 BTU

 

MONTAJ STANDARD

Materiale incluse Montaj – Instalare Aparatului de Aer Conditionat:

aer   aer-conditionat

– conectarea unitati interne cu unitatea externa (denumit traseu frigorific) se realizeaza cu doua teavi de cupru cu izolatie termica.

teava_cupru_aer_conditionat

– drenajul unitati interne catre exterior se face cu un furtun de scurgere a condensului din unitatea interna.

furtun condens

– Cablu electric, pentru conexiunea electrica a unitatii interine cu unitatea externa, si cablu electric cu stecher suco pentru conectarea intregului apart de aer conditionat la tensinue electrica a imobilului (220V). (Cablu electric este de tip MYYM, cu 3-4 fire litate * din cupru de 1,5 mm2, cu manta si izolatie din PVC)

cablu electric   cablu alimentare aer

– Console (2 buc) pentru fixarea unutatii externe sunt din otel in forma de L cu dimensiunile specificate in documentatia Aparatului de Aer Conditionat a unitati externe.

console

– Elementele de fixare a consolelor si a unitatilor interne si externa a aparatului de aer conditionat – dibluri cu hol-surub, suruburi cu cap hexagonal, Set tampoane anti-vibratie.

elemente de fixare

– Banda matisat.

banda

 

Operatiuni de montaj:

– Amplasarea unitatii externe fata de unitatea interioara, la o lungime maxima a traseului frigorific inclus in pachetul apartului de aer conditionat;

imagine (2)

– Perforarea peretelui exterior din interior catre exterior pentru traseul care leaga cele doua unitati. In cadrul acestei operatiuni nu se vor putea pefora elemente de rezistenta (grinzi, stalpi).

imagine

– Fixarea unitatii exterioare peretele exterior cat mai aproape de unitatea interioara si numai intr-un loc accesibil pentru montare si interventii ulterioare. Pozitia unitatilor va fi stabilita de comun acord cu beneficiarul lucrarii – in limita capacitatiilor de montaj.
– Instalarea traseului frigorific si legarea acestuia la cele doua unitati.
– Vidarea traseului frigorific.
– Efectuarea probei de functionare.
– Instalarea se va face respectand reglementarile in vigoare din domeniu.

Observatii:

– Montajele care necesita folosirea scarilor cu inaltimi mai mari de 3 m, schelelor sau a alpinistilor nu fac obiectul montajului standard.
– Montajul aparatului de aer conditionat se face numai in urma unei programari.

Costuri suplimentare:
– Traseu suplimentar aparate de aer conditionat : 100 lei/metru liniar
– Sistemele de mascare a traseului frigorific se tarifeaza separat: 30 lei/metru liniar

* In cazul echipamentelor care necesita circuit de alimentare electrica direct din tablou (sau/si echipamentele cu alimentare 380 V), instalatia electrica de alimentare intra in sarcina beneficiarului.